zondag 19 februari 2012

Kaart Honduras en Tegucigalpa - Midden-Amerika

Kaart Honduras: VN
Honduras heet officieel de Republiek Honduras. Het is een land in Centraal-Amerika met 7.792.854 inwoners (2009). De hoofdstad is Tegucigalpa en de officiële taal van het land is Spaans.

Honduras grenst in het zuiden aan Nicaragua en in het westen aan El Salvador en Guatemala.

In het noorden ligt het land aan de Golf van Honduras, een onderdeel van de Caribische Zee. In het zuiden ligt Honduras aan de Golf van Fonseca, een deel van de Grote Oceaan.

Tot Honduras horen de Islas de La Bahía in de Caribische Zee. De grootste zijn Roatán, Utila en Guanaja.

Honduras maakt aanspraak op de Noord-Amerikaanse Swan-eilanden (Islas del Cisne) in de Atlantische Oceaan en op een aantal eilandjes in de Golf van Fonseca.

Rivieren Honduras
De belangrijkste rivieren in Honduras zijn in het noorden de Río Chamelecón en de Río Ulúa. Deze rivieren stromen naar de Golf van Honduras.

De Río Aguán, Río Tinto, Río Patuca en Río Coco of Río Segovia, de grensrivier met Nicaragua) monden uit in de Atlantische Oceaan.
Steden Honduras

Steden Honduras
Naast de hoofdstad Tegucigalpa zijn een aantal steden in Honduras: San Pedro Sula, La Ceiba, Tela, Choluteca, Trujillo, Omoa, Comayagua, La Esperanza, Siguatepeque, El Progreso, Santa Rosa de Copán.

Kaart steden Honduras: CIA

Kaart Honduras
Het Midden-Amerikaanse land Honduras grenst aan Nicaragua, El Salvador en Guatemala. In het noorden ligt het land aan de Golf van Honduras en in het zuiden aan de Golf van Fonseca. De hoofdstad is Tegucigalpa.

Kaart topografie Honduras: CIA