dinsdag 28 februari 2012

Kaart El Salvador en San Salvador - Midden-Amerika Vakantie

Kaart El-Salvador, steden, wegen, rivieren, provincies: VN
El Salvador heet officieel de Republiek El Salvador. Het is een land in Midden-Amerika met 7.185.218 inwoners (2009). De hoofdstad is San Salvador en de officiële taal van het land is Spaans.

El Salvador grenst in het noorden aan Honduras en in het westen aan Guatemala.

In het zuiden ligt het land aan de Stille Oceaan.

De nationale feestdag van El Salvador is 15 september, de dag waarop in 1821 de onafhankelijkheid werd uitgeroepen.

Departementen El Salvador
El Salvador is bestuurlijk onderverdeeld in veertien departementen. Dit zijn Ahuachapán, Cabañas, Chalatenango, Cuscatlán, La Libertad, La Paz, La Unión, Morazán, San Miguel, San Salvador, Santa Ana, San Vicente, Sonsonate en Usulután.

Klimaat en vakantie
El Salvador kent drie sterk verschillende gebieden. De kustvlakte, met een breedte van ongeveer 25 kilommeter kent een vochtig-heet tropisch klimaat (tierra caliente).

De hoogvlakte kent een gematigd klimaat (tierra templada). Het bergland langs de grens met Honduras is aanzienlijk kouder (tierra fría).

De zuidwestmoesson (temporal) veroorzaakt de meeste regenval in de periode van mei tot oktober.

Aan de zuidrand van de hoogvlakte in El Salvador ligt een reeks vulkanen, waaronder de Santa Ana met een hoogte van 2386 meter. De bekendste actieve vulkaan is de Izalco, met een hoogte van 1.885 meter.

Verder zijn er warmwaterbronnen en geisers.

In de Cadena Costera liggen een aantal prachtige kratermeren, waaronder de Lago de Coatepeque en de Lago de Ilopango.

Andere toeristische trekpleisters in het land zijn het nachtleven en de stranden.

Populaire locaties voor een vakantie zijn La Libertad, Ruta Las Flores, Suchitoto, Playa Las Flores in San Miguel, La Palma, Nahuizalco, Apaneca, Juayua en San Ignacio.

De internationale luchthaven van El Salvador is Comalapa International Airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van San Salvador.

Steden El Salvador
Naast de hoofdstad San salvador zijn een aantal andere steden in El Salvador: Acajutla, Ahuachapán, Chalatenango, La Unión, Nueva San Salvador, Puerto Cutuco, Puerto El Triunfo, San Miguel.

Kaart steden El-Salvador: CIA

Kaart El Salvador
het Zuid-Amerikaanse land El Salvador grenst aan Honduras en Guatemala. In het zuiden ligt het land aan de Stille Oceaan. De hoofdstad is San Salvador.

Kaart El-Salvador, topografie, steden, wegen: CIA