maandag 20 augustus 2012

Kaart Costa Rica en San José - Vakantie Midden-Amerika

Kaart Costa Rica, steden, wegen, rivieren: CIA
Costa Rica heet voluit de Republiek Costa Rica. Het is een Latijns-Amerikaans land in Centraal-Amerika met 4.253.877 inwoners (2009). De hoofdstad is San José en de officiële taal van het land is Spaans.

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en in het zuidoosten aan Panama.

Het land ligt in het oosten aan de Caraïbische Zee en in het westen aan de Grote Oceaan.

In het noordwesten ligt Costa Rica aan het Meer van Nicaragua.

Costa Rica telt tal van rivieren. De belangrijkste hiervan is de San Juan.

Provincies Costa Rica
Costa Rica is bestuurlijk ingedeeld in zeven provincies. Dit zijn San José, Alajuela, Cartago, Heredia, Puntarenas, Guanacaste en Limón.

Vulkanen Costa Rica
Costa Rica is rijk aan vulkanen. Dit zijn onder meer de Arenal, Barva, Irazú, Miravalles, Orosi, Poás, Rincon de la Vieja, Tenorio, Turrialba, Biboera.

Van deze vulkanen zijn de Arenal, Rincon de la Vieja actief. Sinds januari 2010 toont ook de Turrialba activiteit en spuwt gassen en fijn stof uit.

Klimaat en vakantie
De temperatuurverschillen in Costa Rica bedragen tussen de warmste en de koudste maand niet meer dan 4 °C.

De jaargemiddelden liggen aan de kust op 26 à 27 °C, op 1000 meter hoogte op ongeveer 20 °C en op 3000 meter hoogte op 7 à 8 °C.

Costa Rica heeft een zeer rijke dierenwereld door de verschillende vegetatietypen. Er leven onder meer veel soorten apen en 800 vogelsoorten, waaronder talrijke kolibri's.

Ook leven er roofdieren als jaguars, poema's en prairiewolven (coyote's).

Golf van Nicoya
De Golf van Nicoya, in het Spaans Golfo de Nicoya, ligt in het zuidwesten van Costa Rica tussen het schiereiland Nicoya en het vesteland.

Het beslaat een prachtig kustlandschap van moerassen, rotsige eilanden en kliffen.

In de golf liggen eilanden, zoals Chira, Venado, Isla Caballo, Isla Bejuco, Isla San Lucas, Isla Gitana, Tortuga Island (Costa Rica).

Steden Costa Rica
Naast de hoofdstad San José zijn en aantal andere steden in Costa Rica: Alajuela, Cartago, Puntarenas, Liberia, Nicoya, Caldera, Puerto Quepos, San Isidro, Puerto Limón, Montezuma.

Kaart Costa Rica, steden: CIA

Kaart Costa Rica
Costa Rica grenst aan Nicaragua en Panama. Het Midden-Amerikaanse land ligt in het westen aan de Grote Oceaan en in het oosten aan de Caraïbische Zee. De hoofdstad is San José.

Kaart Costa Rica, topografie, steden, reliëf: CIA